What is Qigong

Qigongkurs introduksjon

What is Qigong, eller på godt norsk: Hva er Qigong? Mange spør oss om dette, og vi skal gjøre det beste vi kan for å forklare kort og enkelt.

Qigong er i utgangspunkt en samlebetegnelse på svært effektive helse og selvutviklingsøvelser fra østen(kina). Opprinnelig praksis av Qigong strekker seg flere tusen år tilbake i tid, og inneholder elementer som påvirker kropp, energisystem og sinn. Øvelsene er enkle i sin natur, men svært komplekse i sin virkning på utøveren.

Qigong for kroppen

På det fysiske nivået så handler Qigong om å utnytte kroppsdynamikk og de fysiske lovene for å bedre helsen og tilrettelegge for bedre forståelse av seg selv. Gjennom å øke sirkulasjon i kroppen, «stable på plass» ben og armer, puste rett mm så vil man oppleve at kroppen sakte men sikkert kommer tilbake til sin opprinnelige sunne tilstand. Ofte vil man oppleve at smerter forsvinner og at symptomer tilknyttet ulike lidelser lindres.

Riktig praksis vil også ofte positivt påvirke immunforsvaret. Man får bedre motstandskraft og generelt bedre helse.

Qigonsenteret underviser et anerkjent Qigongsystem som heter Taijiwuxigong. Dette systemet baserer seg på teorien om at «den doble negative spiralen» er roten til dårlig helse, emosjonelle og psykiske problemer, stress mm. Gjennom å benytte Qigong på rett måte kan man bryte denne sirkelen og oppleve et stort løft i hverdagen.

Det er gjort omfattende research på Qigong for den fysiske og psykiske helsen, og resultatene er lovende.

Qigong for energisystemet

Qigongsenteret underviser i retninger basert på østlig praksis der ulike «energikanaler» er i sentrum. Disse kanalene er i mange tilfeller sammenfallende med de vi finner innen akkupuntur. I østlig medisin og tantrisk praksisk har disse kanalene vært i fokus i flere tusen år, og de er direkte linket til kroppen og sinnets velvære.

Gjennom praksis av Taijiwuxigong arbeider vi med å korrigere energikanalene og banene. Vi bruker pust og andre teknikker for å få dette til, og de fleste vil oppleve å få kontakt med «sin egen energi» – Qi – for første gang. Dette skjer relativt raskt for de fleste.

I tillegg til å korrigere kanaler og baner så legger vi til rette for økt produksjon av vital Qi. Dette medfører at man føler seg mer energisk og sterkere.

Qigong for selvutvikling

I tillegg til kropp og energisystem er Taijiwuxigong et viktig verktøy for å forstå seg selv bedre. Noen referer til dette som et «spirituelt» nivå, mens man i østen har et mer jordnært forhold til dette. Qigong har alltid vært en viktig del av praksis innen østlig selvutvikling og mye av grunnen til dette er at man gjennom rett praksis kan oppleve stor sinnro og emosjonell balanse.

Når man ikke har en overvekt av «plagsomme» tanker som tar all oppmerksomhet i hverdagen kan man med et klart sinn entre inn i hverdagen. Man blir mer tilstede i det man gjør og opplever seg som en del av det som skjer fremfor en liten brikke i et spill der man ikke kjenner reglene.

Kurs på Qigongsenteret

Qigongsenteret holder kurs hver dag hele uken, og instruktørene har dyp praktisk kunnskap om det som undervises. Det tas hensyn til hver enkelts individuelle utfordringer og ønsker, og alle får personlig oppfølging i alle klassene.

Stilen på senteret er avslappet og åpen, og med en respekt for den enkelte og dens meninger. Det stilles ingen krav til forkunnskaper eller interesse utover det å få bedre livskvalitet, men ønsker man dypere informasjon så deles dette fritt.

På Qigongsenteret finnes det også utdypende litteratur om de systemene som undervises, og mulighet for å stille spørsmål til eller diskutere med andre utøvere.

Etter å ha gjennomført et introduksjonskurs på Qigongsenteret har du muligheter til å delta på alle senterets klasser. Medlemsystemet er lagt opp slik at du kan trene fritt når du vil og man havner derfor ikke i tidsklemma med sin trening.

Kontakt oss i dag, og få mer informasjon om oss og vår praksis. Med fulle klasser stor sett hele tiden er vi sikre på at vi har noe av kvalitet som kanskje du også vil sette pris på.

 

 

Comments are closed.