Live Online introkurs i
Qigongsystemet YiJin

4 ukers live online kurs med oppstart onsdag 3. juni.

Qigongsenteret har flyttet sin undervisning online. For å kunne gi et enda bedre tilbud har vi nå satt opp et helt nytt komprimert introkurs i Yi Jin Daoyin, et Qigongsystem som er spesielt godt for å redusere muskelspenninger og leddsmerter, samt gi mer energi i hverdagen. 

Yi Jin Jing Daoyin har blitt brukt av kampsportutøvere i Kina i flere hundre år for å stramme opp kroppen, korrigere skjevstillinger i rygg og nakke, bedre kampteknikker og styrke flyten i akupunkturbanene.

Gjennom 4 uker vil vi tilrettelegge for at vi sammen kan dypdykke ned i energiarbeid på tvers av hele landet, og samtidig skape effekten av å være samlet på fysisk undervisning. Å utforske sammen, over distanse, har vist seg å være veldig sterkt og vi ser frem imot å dele denne opplevelsen med deg.

Til påmelding >

Akkurat dette introkurset vil være en innføring i ulike øvelser tilknyttet Yi Jin Jing Daoyin og gi deg muligheten til å møte noen av våre mest erfarne lærere innen denne formen. Kurset består av andre teknikker og øvelser enn vårt Qigong introkurs i Taijiwuxigong.

Vi vil undervise både teori&praksis og semi-spontane & strukturerte øvelser med fokus på blant annet positur, bevegelse, pust, energi, oppmerksomhet, bevissthet mm.

Vårt mål for de 4 ukene er at du skal få en opplevelse av hva som er mulig gjennom å praktisere Qigong og sitte igjen med ro, velbehag og indre glede.

I løpet av kurset får du

- Live klasse 2 ganger pr. uke - totalt 8 ganger á 1 time.
- E-post oppfølging for å støtte din trening.
- Ekstra Videoklipp og Teoriskriv.
- Medlemskap i lukket facebook gruppe for diskusjoner.
- Tilgang til kurset i arkiv i etterkant for egentrening (fri tilgang frem til august).

OBS! Passer ikke tidene for Livesendingene deg? Gjennom hele kurstiden vil du få tilgang til opptakene - slik at du kan ta igjen det du har gått glipp av eller om du ønsker å trene jevnlig under kurset.

Undervisningens fokus

Du vil gjennom kurset lære alle de strukturerte øvelsene tilknyttet Yi Ji Jin Daoyin, totalt 9 øvelser for å strekke ryggsøylen og styrke kropp, energisystem og sinn.

Det vil være fokus på bruk av Qigong i situasjoner som stressmestring, selvutvikling, emosjonell lindring, lindring av fysiske plager mm slik at du kan lære deg å bruke alt som et verktøy i hverdagen. Etter kurset vil du kunne trene på egenhånd eller sammen med andre, både online og fysisk, samt ha muligheten til å fordype deg videre.

I løpet av kurset får du introduksjon til:

Reversert pust:
Pusteteknikk som er den viktigste i asiatisk kampkunst, og som bidrar til å åpne alle ledd, utvikle vibrasjonskraft og redusere følelsen av stress.

Energipumpen:
Aktivering av Dantian og utvikling av Dantian kraft.

Energi rørene:
Betydningen av å åpne ledd, forlenge muskler, sener og muskelfester. Åpning av energikanaler og sirkulasjon av energien.

Energi kranene:
Fingre, hender & armer, Ben & føtter; hvordan “åpne” dem riktig, og hvorfor det er avgjørende å gjøre dette.

De åtte utviklingstrinnene:
Hvordan nå de ulike trinnene.

BinQi:
Patogene faktorer, blokkeringer av fysisk og energetisk natur - Identifisering av helserelaterte problemer.

Den doble negative sirkelen:
Mønstre av negative følelser og dårlig kroppsholdning - underliggende årsaker til dårlig helse, og hvordan identifisere og bryte den doble negative sirkelen.

Til påmelding >

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Send oss gjerne en mail til [email protected] eller kontakt Harald på telefon:
412 37 938 eller Cato på telefon: 982 18 312.

Dette er lærerne:

Cato Bruarøy

Cato Bruarøy driver Qigongsenteret i Bergen. Han har trent asiatisk kampkunst i 37 år, og er med 7. dan svart belte en av Nordens høyst graderte karateinstruktører. Han er tidligere Norgesmester og landslagsutøver i karate. Cato har trent Qigong og Taiji i over 20 år, og meditert i 35 år. Han er utdannet siviløkonom.

Harald Øygard

Harald Øygard er en av Norges mest erfarne instruktør innen Qigong, Taiji og Meditasjon og underviser ukentlig ved Qigongsenteret i Oslo. Han har studert i inn og utland og har undervist siden slutten av 90-tallet. I dag er det godt over 100 studenter som følger Harald gjennom ukentlig undervisning og helgekurs.

Dette sier deltakerne om vårt Qigong kurs:

  • – Undervisningen i alle timene har vært så bra…så lett å følge! Jeg har gått med armen i fatle i en mnd, og fra i dag kunne jeg kaste fatle pga alle forløsninger som har skjedd under kurset. Er så takknemlig!

  • – Jeg er søkk imponert over hele opplegget dere har organisert. Dere er alle tydelige, rolige, snur dere i ulike vinklinger så det er helt, helt fint å følge på over nett.

  • – Med ørsmå justeringer og oppdagelser har det vært en stille, underfundig, behagelig, kraftfull og lærerik reise. En erfaringsreise gjort her alene i stua i merkelige koronatider, men sammen med en masse folk man ikke har sett,… men følt.