Online sommerretreat i Qigong, Taiji & Meditasjon

5-dagers Live online kurs, 1-5. juli

Qigongsenteret har flyttet årets store sommerkurs online, og for å kunne gi et enda bedre tilbud har vi nok en gang samlet våre lærere til en sommerfeiring av Qi, Bevegelse & Sinn.

I gjennom 5 dager vil vi tilrettelegge for at vi sammen kan dypdykke ned i energi og bevissthets arbeid på tvers av hele landet, og samtidig skape effekten av å være samlet på fysisk retreat. Å utforske sammen, over distanse, har vist seg å være veldig sterkt og vi ser frem imot å dele denne opplevelsen med deg.

Kurset er tilrettelagt både nye og viderekommende!

Til påmelding >

Retreaten vil være en reise i ulike øvelser innen Qigong, Taiji & Meditasjon og gi deg muligheten til å møte noen av de beste lærerne innen de ulike områdene. Vi vil undervise både teori & praksis og spontane & strukturerte øvelser med fokus på blant annet positur, bevegelse, pust, energi, oppmerksomhet, bevissthet m.m.

Vårt mål for de 5 dagene er at du skal få en ny opplevelse av hva som er mulig gjennom Qigongsenterets systemer, og sitte igjen med Ro, Velbehag og indre glede.

Dette får du i løpet av kurset:

- 25 undervisningsøkter via Online Live Sending.
- Medlemskap i lukket diskusjonsgruppe på Facebook
- Tilgang til ukentlige livesendinger gjennom hele sommeren
- Medlemskap i lukket facebook gruppe for diskusjoner.
- Tilgang til opptak av øktene for egentrening ut juli (99 kroner/mnd etter dette).

OBS! Passer ikke tidene for Livesendingene deg? Gjennom hele kurset vil du få tilgang til opptakene - slik at du kan ta igjen det du har gått glipp av eller repetere innhold.

Undervisningens fokus

Du vil gjennom kurset lære en rekke øvelser for å styrke kropp, energisystem og sinn. 

Det vil være fokus på bruk av Qigong, Taiji og Meditasjon i ulike situasjoner som stressmestring, selvutvikling, fysiske plager mm slik at du kan lære deg å bruke alt som et verktøy i hverdagen. Etter kurset vil du kunne trene på egenhånd og/eller delta på ukentlig undervisning lokalt.

Taiji 37:
Harald vil gjennom 5 dager dykke ned i de mest kraftfulle positurene fra Taiji37, samt undervise Taiji37 form. Dette er en perfekt intro til deg som ikke har testet Taiji før, samt at vi kommer til å ivareta alle dere som har studert Taiji med oss.

Taijiwuxigong:
Vi vil i løpet av de 5 dagene gå igjennom alle Taijiwuxigong øvelsene, men bruke lengre tid på utvalgte øvelser slik at vi kan komme oss godt inn i flyten. Det vil være elementer av Wuxi Stance, Wuji og Ave Maria øvelse som oppvarming. Merete, Harald, Lars og Jim vil står for undervisningen.

Qigong:
Vi gir deg en intro til YiJin, 5 Dyre Daoyin, Drage Daoyin, Lyd Daoyin mm. Dette blir ikke et fordypning løp, men et godt supplement til de andre undervisningssporene. Cato, Harald og Lars vil stå for undervisningen.

Meditasjon:
I gjennom de 5 dagene drar vi på en reise der vi starter med hvile inn i sinnets senter og etablere et forhold til sinnets senter/sansenes senter. Derfra etablerer vil et bevisst forhold til dualiteten i individuelle eksistens før vi jobber med øvelser for å møte non-dualiteten gjennom Chan/Golden Light meditasjon. Lars står for undervisningen.

Praktisk info om påmelding:

For å melde deg på kurset følger du knappen "Til påmelding" på denne siden.

Er det første gangen du deltar på våre online kurs vil du bli bedt om å opprette en konto. Husk passordet du velger her, da du vil trenge det når du skal logge inn i online plattformen for å følge kurset. Når kontoen er opprettet, fullfører du kjøpet. Nærmere kurs vil du motta mail fra oss når øktene er klargjort i ditt bibliotek, samt guide til innlogging & bruk i plattformen.

Har du allerede deltatt på online kurs hos oss tidligere, logger du inn med ditt brukernavn og passord, og deretter fullfører kjøpet.

Til påmelding >

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon?

Send oss gjerne en mail til [email protected] eller kontakt Harald på telefon:
412 37 938.

Dette er lærerne:

Harald Øygard

Harald Øygard er en av Norges mest erfarne instruktør innen Qigong, Taiji og Meditasjon og underviser ukentlig ved Qigongsenteret i Oslo. Han har studert i inn og utland og har undervist siden slutten av 90-tallet. I dag er det godt over 100 studenter som følger Harald gjennom ukentlig undervisning og helgekurs.

Lars J. Bjørkevoll

Lars Johan Bjørkevoll har studert og undervist Non-Dualistisk praksis helt siden han spontant kom i kontakt med denne formen for praksis for 20 år siden. Da han møtte dr.Shen begynte også studiet i Chan/Golden light meditasjon og en større reise i selvutpakning. Han var en av dr. Shen’s nærmeste studenter i Chan Meditasjon og har utviklet en unik erfaringsbasert approach for å avkle sinnets mekanismer og se hva vi egentlig består av.

I tillegg til å være en av gründerne av Qigongsenteret er Lars Johan en veletablert forretningsmann innen internasjonal business. Hans holding har alltid vært at den ultimate friheten etableres på “innsiden”, for så å gjennomsyre livet på “utsiden”!

Cato Bruarøy

Cato Bruarøy driver Qigongsenteret i Bergen. Han har trent asiatisk kampkunst i 37 år, og er med 7. dan svart belte en av Nordens høyst graderte karateinstruktører. Han er tidligere Norgesmester og landslagsutøver i karate. Cato har trent Qigong og Taiji i over 20 år, og meditert i 35 år. Han er utdannet siviløkonom.

Merete Askildsen

Merete Askildsen har studert og praktisert Qigong, Taiji og Meditasjon i en årrekke, og er utdannet Qigonginstruktør gjennom Nordisk Buqi Organisasjon. Hun er også utdannet Yoga instruktør og har dyp innsikt i kropp og sinn. På Qigongsenteret i Oslo underviser hun introkurs og nivå 2 klasser i Qigong på ukentlig basis.

Jim Klarp

Jim Klarp har fulgt Dr Shen sine kurs siden 2006, og har fullført både Taijiwuxigong instruktør- og Buqi utdannelsen med Dr Shen og hans datter Shen Jin. I tillegg har han studert flere av Dr Shen sine systemer som meditasjon, E-Mei og Yi Jin. På Qigongsenteret i Oslo underviser han introkurs i Qigong på ukentlig basis.

Dette sier deltakerne om vårt Qigong kurs:

  • – Undervisningen i alle timene har vært så bra…så lett å følge! Jeg har gått med armen i fatle i en mnd, og fra i dag kunne jeg kaste fatle pga alle forløsninger som har skjedd under kurset. Er så takknemlig!

  • – Jeg er søkk imponert over hele opplegget dere har organisert. Dere er alle tydelige, rolige, snur dere i ulike vinklinger så det er helt, helt fint å følge på over nett.

  • – Med ørsmå justeringer og oppdagelser har det vært en stille, underfundig, behagelig, kraftfull og lærerik reise. En erfaringsreise gjort her alene i stua i merkelige koronatider, men sammen med en masse folk man ikke har sett,… men følt.