Qigong og Taiji i vakre Jølster

3 dagers helgekurs fra 19.-21. mai.

Kurset er tilrettelagt for at både nybegynnere og erfarne kan delta.

Hver høst har vi populære retreat hvor det kommer deltakere fra hele Norge (og utlandet) for å delta på kurs med oss i Jølster. På dette helgekurset håper vi at flere lokale deltakere ønsker å bli kjent med disse fine og kraftfulle øvelsene i Qigong og Taiji. Lad opp våren og sommeren med masse energi!

NB! Vi tar forbehold om å kunne avlyse kurset dersom det blir færre enn 10 deltakere. Vi kan også hjelpe deg dersom du trenger overnatting, se e-postadresse til Harald lengre ned på siden.

Til påmelding >

Qigongsenteret og dets instruktører er Norges mest erfarne innen undervisning av Qigong & Taiji. Vi ønsker å dele vår kunnskap med deg som er på jakt etter bedre helse, indre ro og innsikt i egen kropp og sinn.

I løpet av dette helgekurset vil du blant annet få innsikt i det velrespekterte Qigongsystemet Taijiwuxigong, samt lære grunnleggende Taiji posisjoner. Vi vil undervise både teori & praksisk og semi-spontane & strukturerte øvelser med fokus på blant annet positur, bevegelse, pust, energi, oppmerksomhet, bevissthet m.m.

Vårt mål for kurset er at du skal få en opplevelse av hva som er mulig gjennom å praktisere Qigong & Taiji, og sitte igjen med ro, velbehag og indre glede.

Til påmelding >

Undervisningens fokus

Det vil være fokus på bruk av Taiji & Qigong i situasjoner som stressmestring, selvutvikling, emosjonell lindring av fysiske plager m.m. slik at du kan lære deg å bruke alt som et verktøy i hverdagen. 

Etter kurset vil du kunne trene på egenhånd eller sammen med andre, både online og fysisk, samt ha muligheten til å fordype deg videre.

I løpet av kurset får du introduksjon til:

Energi pumpen:
Aktivering av Dantian og utvikling av Dantian kraft.

Energi rørene:
Betydningen av å åpne ledd, forlenge muskler, sener og muskelfester. Åpning av energikanaler og sirkulasjon av energien.

Energi kranene:
Fingre, hender & armer, Bein & føtter; hvordan “åpne” dem riktig, og hvorfor det er avgjørende å gjøre dette.

Ulike pusteteknikker:
Bruk av pust og lydvibrasjon.

De åtte utviklingstrinnene:
Hvordan nå de ulike trinnene

BinQi:
Patogene faktorer, blokkeringer av fysisk og energetisk natur - Identifisering av helserelaterte problemer.

Den doble negative sirkelen:
Mønstre av negative følelser og dårlig kroppsholdning - de underliggende årsakene til dårlig helse, og hvordan identifisere og bryte den doble negative sirkelen.

Til påmelding >

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Harald Øygard på telefon: 41 23 79 38 eller pr e-post: [email protected]

Om læreren

Harald Øygard er en av Norges mest erfarne instruktører innen Qigong, Taiji og Meditasjon, og underviser ukentlig ved Qigongsenteret i Oslo. Han har studert i inn- og utland og har undervist siden slutten av 90-tallet. I dag er det godt over 100 studenter som følger Harald gjennom ukentlig undervisning og helgekurs.