Kursserie 2024:


Taiji 37 (NanPai Taiji Quan)

Den hemmelige lære om kreftene i Taijiquan! Bli med på en spennende Taiji 37 kursserie gjennom 2024. NB! Kursserien hadde oppstart i januar, men du kan fortsatt melde deg på kommende enkeltkurs. 

Vi på Qigongsenteret i Oslo ønsker å tilby autentisk Taiji med høy kvalitet. Instruktør Harald Øygard har studert intensivt med Shen familien i 28 år, og med stormester Dr. Shen Hongxun som sin hoved Taiji-, Qigong- og spirituell mester. Dr Shen selv praktiserte og underviste Taiji Quan i over 50 år. Hans egne lærere var anerkjente Taiji Quan mestre, så vel som buddhistiske lamaer, taoistiske munker. Hans dype studier og forskning førte han til en dyp forståelse for sammenhengen mellom spiritualitet og energi i mennesket.

2024 kursserien består av totalt 5 samlinger, hvorav 4 samlinger med fokus på enkelt Taiji 37 positurer, samt et avsluttende kurs i Taiji Pushing Hands. "I Pushing Hands er det er ingen motstander, ingen vinner eller taper, bare en gjensidig utvikling gjennom bedre forståelse og håndtering av Taiji-krefter gjennom samspillet med hverandre".

NB: Kursserien går på dagtid i ukedager.

Meld deg på et av de kommende enkeltkursene via e-post til [email protected].

Taiji 37 er en metode for å vekke og dyrke Taiji Jin gjennom 37 stående positurer. Hver positur har sine egne spontane bevegelser og sin funksjon ved at enkelte energikanaler i kroppen åpnes, og en Qi-sirkulasjon skapes.

De spontane bevegelsene øker mengden av Qi i kroppen, forsterker sirkulasjonene og driver effektivt ut syk Qi. Desto mer man øver, desto renere og mer forfinet vil de spontane bevegelsene bli. Gradvis blir de mer innvendige og etter hvert lærer man også å kontrollere og lede denne spontane bevegelses kraften. Taiji 37 er også Mental Styrke/Mental Kraft

Gjennom trening av Taiji 37 vil studentene raskt utvikle «Vibrasjonskraft», «Spontan Bevegelseskraft» og «Mental Kraft»; alle viktige for god helse, et langt liv og kamp.

Når vår Taiji Mester Dr. Shen Hongxun kom til Vesten for å undervise på slutten av 80-tallet, opplevde han at mange underviste klassiske Taiji former som f.eks Yang stil Taiji. Han selv hadde studert mange stilarter med flere av datidens største Taiji mestre i Kina. Han fikk blant annet direkte undervisning og overført kunnskap om Nanpai Taiji (sørlig stilart), også kalt Taiji 37.

I følge Dr. Shen er dette denne raskeste og mest effektive metoden til å forstå Taiji Jin (Taiji kraft). Denne metoden har vært nærmest tapt og da han kom til Vesten så han at ingen underviste denne metoden. Han bestemte seg derfor å føre dette videre til Europa og lærte ut systemet i Belgia, England og Norge. En av de som trente dette systemet mest inngående i Europa var Harald Øygard. Han startet i 1995 med å studere Taiji 37 og begynte selv å undervise det på begynnelsen av 2000-tallet. Etter å ha brukt mye tid på å undervise klassisk form de senere årene, har han nå satt av denne unike serien for de som vil fordype seg i «den hemmelige lære om kreftene i Taiji»

Praktisk informasjon

Kursserien hadde oppstart i januar 2024. Under ser du en oversikt over resterende kurs i denne kursserien. For å melde deg på et av de kommende enkeltkursene, send en e-post til [email protected].

Dato og tider:

27.-29. mai (man-ons):
Tema: Taiji 37 positurer
Mandag kl 10:00-16:00, Tirsdag kl 09:30-16:30 (lengre pause), Onsdag kl 10:00-16:00

30. september - 2. oktober (man-ons):
Tema: Taiji 37 positurer
Mandag kl 10:00-16:00, Tirsdag kl 09:30-16:30 (lengre pause), Onsdag kl 10:00-16:00

4 - 6. november (man-ons):
Tema: Taiji Pushing Hands
Mandag kl 10:00-16:00, Tirsdag kl 09:30-16:30 (lengre pause), Onsdag kl 10:00-16:00

Sted:

Qigongsenteret i Oslo, Grønlandsleiret 14.

Pris:

2500,- pr. kurs. 

Instruktør:

Harald Øygard

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Harald Øygard på telefon: 41 23 79 38 eller pr e-post: [email protected]

Om Harald Øygard

Harald Øygard er en av Norges mest erfarne instruktører innen Qigong, Taiji og Meditasjon, og underviser ukentlig ved Qigongsenteret i Oslo. Han har studert i inn- og utland og har undervist siden slutten av 90-tallet. I dag er det godt over 100 studenter som følger Harald gjennom ukentlig undervisning og helgekurs.