Kursserie 2021:


Taiji Jian - Taiji sverd

5 kurssamlinger og online oppfølging! Oppstart 18. januar.

Første Taiji Sverd serien ble raskt fullbooket, og vi har derfor satt opp en ny serie med begrenset antall plasser. Vær raskt med påmelding for å delta!

Til påmelding >

Bli med på denne virkelig unike kursserien. Bli inspirert av mystikken og visdommen i Taiji Sverd. Max 10 plasser på kurset!

I mange år har jeg hatt et stort ønske om å undervise Taiji Sverd. Nå, i 2021, har vi endelig satt opp et kursløp med 1 online introduksjon + 4 fysiske samlinger - sammen med oppfølging/repetering online.

"Øk evnen din til konsentrasjon sammen med en økende avslapning gjennom utvikling og håndtering av indre taiji krefter".

I det gamle Kina ble sverdet høyt ansett. Foruten den praktiske funksjonen (militær / selvforsvar / wushu / sport / akrobatisk / ritual / seremoni / kunstobjekt) var sverdet et symbol på rettferdighet, disiplin, indre utvikling, moralsk integritet, ære og visdom.

Sverdet ledes av en kontinuerlig oppmerksomhet, et kontinuerlig fokus til sverdspissen. Bevisstheten vokser. Konsentrasjonsevnen øker.

På grunn av det konstante mentale fokuset på sverdspissen, oppstår en intens utvidende, forlengende, langstrakt, utadrettet energistruktur. Den store strømmen av (energi)pulser fra omverdenen stopper. Fokus blir på det indre. Konsentrasjonen blir en reflekterende observasjon. Tomhet oppstår. Sinnet hviler. Følelsesmessig stress og spenninger forsvinner.

Calmness within movement, awareness within relaxation, emptiness during perception, always yin within yang, yang within yin. Taijijian (taiji sword), touching the essence of Taiji.

Til påmelding >

Praktisk informasjon

Max 10 deltakere på kursserien. Når du melder deg på melder du deg på samtlige kurs i kursserien. 

Dato og tider:

18-20. januar (mandag-onsdag):
Online introduksjon via Zoom kl 09-11 hver dag.

5-7. mars (fredag ettermiddag-søndag):
fredag kl 18-21, lørdag kl 10-17 og søndag kl 10-16

19-21. april (onsdag-fredag):
kl 09-16 alle dager

21-24. mai (pinsehelg og 4 dager):
Holdes på Norges Idrettshøgskole, Sognsvann
fredag kl 18-21, lørdag/søndag kl 10-17 og mandag kl 10-16

21-23. juni (onsdag-fredag):
kl 09-16 alle dager.

Oppfølging via Zoom mellom hver samling. Mer informasjon om tider for online økter blir annonsert senere.

Sted:

Qigongsenteret i Oslo, Grønlandsleiret 14

Pris:

Totalt 14.000,- for hele kurset (fysisk og oppfølging onlinepakke)

Når du melder deg på forplikter du deg til å delta på hele kursserien, men kan betale for hvert kurs i forkant av det enkelte kurset.

Du kan låne sverd under kursene, eller kjøpe eget (1200,-).

Instruktør:

Harald Øygard

Til påmelding >

Vil du vite mer?

Ta kontakt med Harald Øygard på telefon: 41 23 79 38 eller pr e-post: [email protected]

Om Harald Øygard

Harald Øygard er en av Norges mest erfarne instruktører innen Qigong, Taiji og Meditasjon, og underviser ukentlig ved Qigongsenteret i Oslo. Han har studert i inn- og utland og har undervist siden slutten av 90-tallet. I dag er det godt over 100 studenter som følger Harald gjennom ukentlig undervisning og helgekurs.