Eksklusiv mulighet:


Lær deg Taiji13 formen på en helg

Et unikt helgekurs i Taiji13, 13-15. september i Oslo.

Taiji13 - en kort, men kraftfull form av Taiji som utforsker den subtile balansen mellom Yin & Yang.

Taiji13 er en eksklusiv mulighet til å utforske hele spekteret av 13 Taiji-posisjoner satt sammen i åtte retninger. Gjennom Taiji13 vil du få innsikt i hvordan prinsippene om Yin & Yan manifisterer seg i praksis, samtidig som du vil nyte fordele som denne formen bringer med seg. Formen er ikke bare en fysisk praksis, den tilbyr også en reise mot indre ro og fleksibilitet - samtidig som den renser kroppen for giftstoffer.

Til påmelding >

Kurset vil være et dypdykk som beriker din forståelse av Taiji, og dets prinsipper - uansett om du er nybegynner eller mer erfaren i Taiji.

 

13 posisjoner og 8 retninger:
SHI SAN SHI

På forespørsel fra Dr. Shen Hongxun, som mente at det å lære den komplette Taiji 37 formen kunne være utfordrende for studenter, utviklet Mester Shen Jin en kort serie med 13 bevegelser som er enkle å lære og formidle.

Denne praksisen har som formål å forstå Taiji's essens, som inkluderer arbeid med "jordkraft" og sirkulasjon av energi gjennom 13 individuelle posisjoner, utført i 8 retninger. Den svarer som BuQi®-systemets daoyin, til målene om velvære, balanse og utvikling av indre styrke. Det aktive dantian (energisenter lokalisert i nedre del av magen) blir bevegelsens senter.

Dette er også en måte å utforske opprinnelsen til Taiji-praksisen ved å gå tilbake til dens kjerne: De fire grunnleggende bevegelsene - Peng, Lu, Ji, An - som sirkulerer rundt et sentrum. Senteret for bevegelsen er dantian, som ligger midt i kroppen.

Taiji 13-formen vil hjelpe deg med å forstå den grunnleggende læren i Taiji gjennom praksis: Bevegelsen ledes av dantian og beveger seg i retninger (fire hovedretninger og fire mellomretninger) som ikke skiller, men heller danner en helhet. I dette arbeidet er ideen om å ekspandere i alle retninger essensiell, akkurat som prinsippene om yin-yang, da bevissthet rundt all bevegelse involverer både motsatte og komplementære krefter. Derfor går forankringen i jorda hånd i hånd med en retning mot himmelen, og omvendt.

Fordelene ved å trene Taiji er mange, blant annet; å gi kroppen frihet, elastisitet og smidighet gjennom praksis, fjerne spenninger og BinQi (kroppsavfall og patogene faktorer), føle styrken ved å opprettholde ro i sinnet og avslappethet i kroppen, være sentrert uten å være anspent, regulere kropp og sinn, gjenopprette eller opprettholde kroppens helse og oppnå indre ro.

Bli med på denne spesielle helgeopplevelsen hvor du blir veiledet til å forstå den subtile enheten i Taiji-bevegelsen.

Til påmelding >

Praktisk informasjon

Dato:
Helgen 13-15. september

Tider:
Fredag kl 18:00-21:00
Lørdag kl 10:00-17:00
Søndag kl 10:00-16:00

Sted:
Qigongsenteret i Oslo, Grønlandsleiret 14, 0190 Oslo

Lærer:
Jim Klarp

Pris:
kr 2500,-

Til påmelding >

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Jim Klarp på telefon: 995 68 455 eller pr e-post: [email protected]

Om læreren

Jim Klarp har studert og praktisert Qigong, Taiji og Meditasjon siden 2006. Han har fullført Taijiwuxigong instruktør- og Buqi utdannelsen med Dr. Shen Hongxun og hans datter Shen Jin. I tillegg har han studert flere av Dr. Shen sine systemer som Meditasjon, E-mei og Yi Jin.

I undervisningen deler Jim av egen kunnskap og erfaringer, og har stort fokus på oppfølging av den enkelte, for å hjelpe for med egen utvikling og progresjon.