Eksklusiv mulighet:


Lær deg Taiji13 formen på en helg

Et unikt helgekurs i Taiji13, 16-18. februar i Oslo.

Taiji13 - en kort, men kraftfull form av Taiji som utforsker den subtile balansen mellom Yin & Yang.

Taiji13 er en eksklusiv mulighet til å utforske hele spekteret av 13 Taiji-posisjoner satt sammen i åtte retninger. Kurset er en videreføring av Shen Jin sitt fantastiske 5-dagers kurs i november i Oslo, som var en del av lærerutdannelsen i Taijiwuxigong. Helgekurset gir deg muligheten til å repetere både formen og prinsippene som ble preseentert under Shen Jin sitt kurs.

Selv om dette kurset er en del av en større lærerutdanning, er Taiji13 åpent for alle som ønsker å lære og utforske denne formen.

Til påmelding >

Gjennom Taiji13 vil du få innsikt i hvordan prinsippene om Yin & Yang manifisterer seg i praksis, samtidig som du vil nyte fordelene som denne formen bringer med seg. Formen er ikke bare en fysisk praksis, den tilbyr også en reise mot indre ro og fleksibilitet - samtidig som den renser kroppen for giftstoffer.

Kurset vil være et dypdykk som beriker din forståelse av Taiji, og dets prinsipper - uansett om du er nybegynner eller mer erfaren i Taiji.

 

13 posisjoner og 8 retninger:
SHI SAN SHI

På forespørsel fra Dr. Shen Hongxun, som mente at det å lære den komplette Taiji 37-formen kunne være utfordrende for studenter - utviklet Mester Shen Jin en kort serie med 13 bevegelser - enkle å lære og formidle.

Denne praksisen har som formål å forstå Taiji's essens, som inkluderer arbeid med "jordkraft" og sirkulasjon av energi gjennom 13 individuelle posisjoner, utført i 8 retninger. Den svarer som BuQi®-systemets daoyin, til målene om velvære, balanse og utvikling av indre styrke. Det aktive dantian (energisenter lokalisert i nedre del av magen) blir bevegelsens senter.

Dette er også en måte å utforske opprinnelsen til Taiji-praksisen ved å gå tilbake til dens kjerne: De fire grunnleggende bevegelsene - Peng, Lu, Ji, An - som sirkulerer rundt et sentrum. Senteret for bevegelsen er dantian, som ligger midt i kroppen.

Taiji 13-formen vil hjelpe deg med å forstå den grunnleggende læren i Taiji gjennom praksis: Bevegelsen ledes av dantian og beveger seg i retninger (fire hovedretninger og fire mellomretninger) som ikke skiller, men heller danner en helhet. I dette arbeidet er ideen om å ekspandere i alle retninger essensiell, akkurat som prinsippene om yin-yang, da bevissthet rundt all bevegelse involverer både motsatte og komplementære krefter. Derfor går forankringen i jorda hånd i hånd med en retning mot himmelen, og omvendt.

Fordelene ved å trene Taiji er mange, blant annet; å gi kroppen frihet, elastisitet og smidighet gjennom praksis, fjerne spenninger og BinQi (kroppsavfall og patogene faktorer), føle styrken ved å opprettholde ro i sinnet og avslappethet i kroppen, være sentrert uten å være anspent, regulere kropp og sinn, gjenopprette eller opprettholde kroppens helse og oppnå indre ro.

Bli med på denne spesielle helgeopplevelsen hvor du blir veiledet til å forstå den subtile enheten i Taiji-bevegelsen.

Til påmelding >

Praktisk informasjon

Dato:
Helgen 16-18. februar 2024

Tider:
Fredag kl 18:00-21:00
Lørdag kl 10:00-17:00
Søndag kl 10:00-16:00

Sted:
Norges Idrettshøgskole, Sognsvann Oslo

Lærer:
Harald Øygard

Pris:
kr 2500,-

Til påmelding >

Har du spørsmål?

Ta kontakt med Harald Øygard på telefon: 41 23 79 38 eller pr e-post: [email protected]

Om læreren

Harald Øygard er en av Norges mest erfarne instruktører innen Qigong, Taiji og Meditasjon og underviser ukentlig ved Qigongsenteret i Oslo. Han har studert i inn- og utland og har undervist siden slutten av 90-tallet. I dag er det godt over 100 studenter som følger Harald gjennom ukentlig undervisning og helgekurs.