close

Telefon: +47 412 37 938
[email protected]

Introduksjonskurs i Qigong

Qigongsenteret har nybegynner og introduksjonskurs i Qigong som går over 9 uker. Igjennom dette kurset vil du lære alt du trenger for å kunne ta et dypdykk ned i Qigongens verden.

Grunnet den pågående Covid-19 situasjonen, gjennomfører vi for tiden alle våre introkurs online. Les mer om tilbudet her:

https://www.qigongsenteret.no/live-online-introkurs-qigong/

Qigong kommer i mange varianter, men felles for alle variantene er at jevnlig trening er nøkkelen til å få god effekt. Derfor følger vi tett opp i en initiell periode på 9 uker.

Gjennomføring av 9 ukers kurset

For å få best mulig utbytte av din trening og også delta på åpne og videregående klasser må du følge Qigongsenterets kurs som går 9 uker.

I løpet av dette kurset vil du trene ukentlig på vårt senter og få individuell oppfølgning fra instruktør. Du vil også motta e-poster og filmer med tips og øvelser som styrker din trening.

Etter gjennomføring av kurset kan du avtale videre trening sammen med instruktør. Dette for å finne treningsformen som passer dine ønsker, ditt nivå og ikke minst dine utfordringer.

Qigongens fundamenter

I introduksjonsklassene vil du loses igjennom en rekke viktige grunnleggende prisipper samt få en smakeprøve på flere av de øvelsene som undervises i de daglige klassene. Vi vil jobbe med kroppsdynamikk og positur, enkle bevegelser, mentale øvelser og pusteøvelser. Du vil allerede under introduksjonskurset føle effekten av god Qigongtrening og merke fremgang fra gang til gang.

Mer spesifikt vil vi gå igjennom:

 • Grunnleggende kroppspositur
 • Kroppsdynamikk og enkle øvelser for balansen
 •  Pusteteknikker
 • Hvordan utnytte naturkreftene – Tyngde kraft & Vibrasjonskraft
 • Mentale Øvelser
 • Aktivering av kroppens bevegelse og energisenter – Dantian
 • Teori om energisystemet
 • Ulike øvelser tilknyttet Taijiwuxigong systemet og YiJin

Spontane øvelser

I tillegg til en rekke dynamiske øvelser som har sine unike fokusområder arbeider vi på Qigongsenteret med å utnytte kroppens naturlige spontane bevegelsesmønstre. Gjennom enkelte øvelser man finner i Taijiwuxigongretningen lar vi kroppen selv korrigere de problem den måtte ha, samt slippe taket på følelser og traumer som er gjemt i kroppen.

De fleste tenker ikke på at vi hver dag har en rekke spontane og ukontrollerte reaksjoner i kroppen. Hjertet som slår, øye som blunker, fordøyelsen som beveger seg og mange flere funksjoner er spontane bevegelser som man ikke trenger tenke på. Alle bevegelsene har sin funksjonalitet som har med opprettholdelse av helsen å gjøre.

Det er ikke disse ukontrollerte bevegelsene vi jobber med, men mer semikontrollerte bevegelser som bidrar til fysisk, emosjonell og psykisk rekonvalse. Det nærmeste man kan komme slike bevegelser i det daglige er når man stresset etter en hektisk dag legger seg ned for å ta en liten hvil. Mens man ligger der og slapper godet av så rykker kroppen plutselig til. En spontan bevegelse har oppstått for å slippe spenningene i kroppen.

Spontane øvelser er en liten, men viktig del av Taijiwuxigongundervisningen. De aller fleste får dette til relativt raskt, og merker umiddelbar effekt.

Qigong teori

Som en del av begge introduksjonsklassene i Qigong har vi også teori. Teorien omfatter enkle modeller for å forstå hvorfor vi gjør øvelsene som vi gjør. Vi ser også på årsaksammenhenger mellom fysisk og psykisk/emosjonell helse, samt dykker litt ned i teori rundt hvorfor helseproblem oppstår og hvordan man kan reversere problemene.

Det finnes også bøker som er til salgs for de som ønsker det.

Synes du dette høres spennende ut? Klikk på knappen under for mer informasjon og påmelding!

  Motta nyhetsbrev

  Få siste nyheter fra oss

  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev

  Kurs i Qigong og Taiji

  Qigongsenteret arrangerer flere typer kurs i Qigong og Taiji på jevnlig basis.

  Se kurs

  Telefon: +47 412 37 938
  [email protected]

  Kart og veibeskrivelse

  Grønlandsleiret 14,
  0190 Oslo
  Kart og veibeskrivelse

  Følg oss

  Qigongsenteret