close

Telefon: +47 412 37 938
[email protected]

Introduksjonskurs i Qigong

Qigongsenteret holder både fysisk og online nybegynner- og introduksjonskurs i Qigong. I løpet av dette kurset vil du lære alt du trenger for å kunne ta et dypdykk inn i Qigongens verden.

Qigong kommer i mange varianter, men felles for dem alle er at jevnlig trening er nøkkelen til å få god effekt. Uansett om du deltar på fysisk eller online nybegynner/introduksjonskurs vil du derfor få tett oppfølging gjennom hele kurset – i form av nyttige e-poster med støttemateriell, oppgaver, tips m.m.

Qigongens fundamenter

I introduksjonsklassene vil du loses igjennom en rekke viktige grunnleggende prisipper samt få en smaksprøve på flere av de øvelsene som undervises i de daglige klassene på Qigongsenteret. Vi vil jobbe med kroppsdynamikk og positur, enkle bevegelser, mentale øvelser og pusteøvelser. Du vil allerede under introduksjonskurset føle effekten av god Qigongtrening og merke fremgang fra gang til gang.

Mer spesifikt vil vi gå igjennom:

 • Grunnleggende kroppspositur
 • Kroppsdynamikk og enkle øvelser for balansen
 • Pusteteknikker
 • Hvordan utnytte naturkreftene – Tyngde kraft & Vibrasjonskraft
 • Mentale øvelser
 • Aktivering av kroppens bevegelse og energisenter – Dantian
 • Teori om energisystemet
 • Ulike øvelser tilknyttet Taijiwuxigong systemet

Spontane øvelser

I tillegg til en rekke dynamiske øvelser som har sine unike fokusområder arbeider vi på Qigongsenteret med å utnytte kroppens naturlige spontane bevegelsesmønstre. Gjennom enkelte øvelser man finner i Taijiwuxigongretningen lar vi kroppen selv korrigere de problem den måtte ha, samt slippe taket på følelser og traumer som er gjemt i kroppen.

De fleste tenker ikke på at vi hver dag har en rekke spontane og ukontrollerte reaksjoner i kroppen. Hjertet som slår, øye som blunker, fordøyelsen som beveger seg og mange flere funksjoner er spontane bevegelser som man ikke trenger tenke på. Alle bevegelsene har sin funksjonalitet som har med opprettholdelse av helsen å gjøre.

Det er ikke disse ukontrollerte bevegelsene vi jobber med, men mer semikontrollerte bevegelser som bidrar til fysisk, emosjonell og psykisk rekonvalse. Det nærmeste man kan komme slike bevegelser i det daglige er når man stresset etter en hektisk dag legger seg ned for å ta en liten hvil. Mens man ligger der og slapper godet av så rykker kroppen plutselig til. En spontan bevegelse har oppstått for å slippe spenningene i kroppen.

Spontane øvelser er en liten, men viktig del av Taijiwuxigongundervisningen. De aller fleste får dette til relativt raskt, og merker umiddelbar effekt.

OBS: Disse øvelsene undervises i hovedsak kun på fysisk kurs, da de krever større grad av individuell justering for den enkelte deltaker.

Qigong teori

Som en del av begge introduksjonsklassene i Qigong har vi også teori. Teorien omfatter enkle modeller for å forstå hvorfor vi gjør øvelsene som vi gjør. Vi ser også på årsaksammenhenger mellom fysisk og psykisk/emosjonell helse, samt dykker litt ned i teori rundt hvorfor helseproblem oppstår og hvordan man kan reversere problemene.

Det finnes også bøker som er til salgs for de som ønsker det.

Synes du dette høres spennende ut? Les mer her:

Fysisk nybegynnerkurs i Oslo >

  Motta nyhetsbrev

  Få siste nyheter fra oss

  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev

  Kurs i Qigong og Taiji

  Qigongsenteret arrangerer flere typer kurs i Qigong og Taiji på jevnlig basis.

  Se kurs

  Telefon: +47 412 37 938
  [email protected]

  Kart og veibeskrivelse

  Grønlandsleiret 14,
  0190 Oslo
  Kart og veibeskrivelse

  Følg oss

  Qigongsenteret