close

Telefon: +47 412 37 938
[email protected]

Qigong og sykdom

date_range24. juni 2018person Harald Øygard local_offerBinqi, BUQI, Qigong,

Qigongsenteret underviser i Qigongsystemet Taijiwuxigong. En del av dette systemet er teorien om den doble negative sirkelen som påvirker vår helse negativt og i ytterste konsekvens kan forårsake sykdom. Teorien bygger på at Qi ikke utelukkende er noe positivt, og at vi derfor må være obs på hvordan vi utfører våre øvelser.

Binqi, ofte også kalt XieQi er betegnelsen på det vi refererer til som «syk Qi». Både Bin og Xie betyr syk, og Qi i dette tilfellet står for ukjent faktor. Så Binqi betyr som følge av dette, ukjent sykdomsfremkallende faktor. I dag oversetter vi Binqi som «patogen faktor» da dette dekker både giftig avfall fra metabolismen og andre biokjemiske og kjemiske påvirkninger på nervesystemet.

Kroppens avfall

Alle produserer Binqi hver dag. Denne produksjonen kommer fra maten vi spiser, gifter i luften vi pusker, vaskemidler og gifter i klær og sko med mer + at vi produserer mye Binqi som et resultat av negative følelser. Det produseres også Binqi som er resultat av kroppens metabolske aktiviteter.

Binqi i seg selv er ikke et problem da kroppen har mange mekanismer for å kvitte seg med dette. Normalt føres Binqi via våre kroppsvæsker (blod, lymfesystem m.m.) og ut gjennom håndflatene og fotbladene. Ved trening av Qigongsystemet Taijiwuxigong kan man også øke evnen til å fjerne Binqi.

Redusert sirkulasjon

Problemet med Binqi oppstår først når kroppens egen evne til å fjerne Binqi reduseres. Dette kan skje når det produseres ekstra mye Binqi (stress, sterke emosjoner, negativ tenkning etc.) eller når kroppens naturlige holdning endres slik at ryggvirvler, ledd, muskler med mer kommer ut av sin naturlige posisjon og blir blokkert. Ofte skjer begge deler samtidig og fører til opphopninger av Binqi.

Når Binqi begynner å hope seg opp i kroppen gjennom unaturlig kroppsholdning, reduserer vi også mellomrommet mellom skivene i ryggraden. Forblir kroppsholdningen unaturlig vil mellomvirvel skivene stivne og etter hvert påvirke nervebanene i kroppen, forhindre blodtilførsel med mer. Nervebanene vil sende feil signaler til kroppens organer og sammen med redusert blodsirkulasjon påvirke organenes funksjonalitet.

Sykdom

Dette fører igjen til at kroppen blir ytterligere forhindret fra å fjerne Binqi effektiv gjennom de naturlige prosessene nevnt over. Den stagnererer og begynner i enda større grad å hope seg opp i mellomrommene mellom ryggvirvlene, men også i andre områder i kroppen som ledd, organer og kroppsvev. Hvis dette får skje over en lengre periode vil dette føre til nedsatt funksjon i det respektive området i kroppen og lede til sykdom.

Emosjoner

En annen faktor som også leder til produksjon av Binqi er som nevnt over «negative» følelser. Sinne, sorg, bekymring, stress m.fl. er alle følelser som påvirker kroppens metabolisme og som gjennom dette kan bidra til å øke produksjonen av giftige metabolske biprodukter.

Hvis man har en kropp som ikke fungerer optimalt og emosjonelle reaksjoner er ute av kontroll kan man oppleve å få 2 negative prosesser som påvirker hverandre. Vi får en dobbel negativ sirkel som kan være vanskelig å komme seg ut av hvis man ikke vet hvordan.

Binqi manifisterer seg som stivhet (muskler, ledd, mellomgulv med mer), kløe, utslett, sårhet, smerte og emosjonelle reaksjoner med mer.

Qigong

Under trening av Qigong kan man observere Binqi på vei ut av kroppen ved å ta en kikk i hendene, Under øvelser kan man observere fuktighet, seig svette, blå farge, gul farge, rød/rosa farge med mer. Alle disse tegnene representerer unik type Binqi og ulike årsaker til Binqi produksjon.

Hvorfor Binqi produseres og samler seg i visse deler av kroppen er forklart i modellen under om «The Double Vicious Circle».

Qigong, Binqi & Den doble negative sirkelen - Qigongsenteret

  Motta nyhetsbrev

  Få siste nyheter fra oss

  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev

  Kurs i Qigong og Taiji

  Qigongsenteret arrangerer flere typer kurs i Qigong og Taiji på jevnlig basis.

  Se kurs

  Telefon: +47 412 37 938
  [email protected]

  Kart og veibeskrivelse

  Grønlandsleiret 14,
  0190 Oslo
  Kart og veibeskrivelse

  Følg oss

  Qigongsenteret