close

Telefon: +47 412 37 938
[email protected]

Qigong mot artrose

date_range19. juni 2018person Lars Johan Bjørkevoll local_offerForskning, Qigong, Taiji,

Qigong har vist seg svært effektivt når det kommer til lindring og reversering av leddgikt og andre problemer med leddene. Det er ikke kun erfaringer høstet på Qigongsenteret som viser dette, men også i forsøk som har pågått i lengre tid.

Studier utført av amerikanske forskere viser stort potensial for helbredelse av leddgikt ved bruk av Qigong (Chi gong), Taiji (Tai-Chi) og akupunktur. Spesielt effektivt har dette vist seg å være i reduksjon av symptomer på artrose (slitasjegikt), den vanligste formen for leddgikt, som fører til smerte og redusert bevegelse i alle ledd og ryggrad. Eksperter har frem til nå hevdet at det ikke finnes noen form for kur for artrose (slitasjegikt), og noen medisinsk kur finnes ikke.

God forskning

I et studie fra 2009, publisert i magasinet Arthrisis Care & Research, rekrutterte Dr. Chenchen Wang og kolleger ved Tufts University School of Medicine, Boston, 40 personer til å delta i et vitenskapelig forsøk. Personene var i gjennomsnittt 65 år, og led av artrose i knærne. Den enkelte deltaker skulle i forsøket delta på en 60 minutters Taiji (Tai-Chi) økt, instruert av en Taiji mester, to ganger i uken i 12 uker. Taiji er på lik linje med Qigong, en tradisjonell kinesisk mind-body trening som har vist å forbedre balanse, styrke og fleksibilitet, samt redusere smerte, depresjon og angst i ulike pasientgrupper med kroniske tilstander.

Wang sitt studie viste at Taiji (Tai-Chi) syntes å forbedre fysisk funksjon og redusere smerte og depresjon. Man fant at Taiji har en rekke fordeler for eldre når det kommer til fysiske og psykiske forhold.

Qigong-forskning

I juni 2008 publiserte Dr. Kevin Chen og andre forskere ved University of Maryland School of Medicine Center for Integrative Medicine, Baltimore, et studie i magasinet Clinical Rhemutology so viste effekten av ekstern Qigongterapi (BUQI) på mennesker med artrose i knærne. Ekstern Qigongterapi (BUQI) ligner terapeutisk berøring hvor erfarne instruktører overfører hans/hennes Qi-energi til pasienten, sier Chen. Kinesisk medisin anser artrose i kneet for å være forårsaket av Qi-blokkering i selve kneet. Derfor er studiet interessant.

Chen sier videre at blant de tre gruppene som ble behandlet i to uker opplevde placebo gruppen en 33 prosent reduksjon i smerte. En Qigongterapeut behandlet gruppe 1 og av disse opplevde 35 prosent reduksjon i smerte. Man hadde også en gruppe 2 som ble behandlet av en annen Qigongterapeut. Av disse opplevde så mange som 55 prosent reduksjon av sin smerte etter to ukers behandling.

Resultatene førte Chen til å konkludere med at ekstern qigongterapi (BUQI) kan ha en rolle i behandling av artrose, men at dette var avhengig av kvaliteten til terapeuten.

Akupunktur og artrose

Kinesisk akupunktur har også blitt studert for å se om dette kan hjelpe i behandling av artrose. Dr. Lixing Lao ved Senteret for Integrert Medisin ved University of Maryland School of Medicine har gjennomført tre akupunktur studier i tiden 1993-2004. Disse studiene var alt fra en liten pilotstudie til et større klinisk studie med 570 deltakere.

«Pasienter som ble tilfeldig plukket ut i gruppen for akupunkturbehandling hadde betydelig smertelindring og funksjonsforbedring sammenlignet med placebo/kontroll-gruppen» sier Lao. Forskere innser at flere studier som gjennomføres for å innlemme kinesisk trening og behandling inn i tradisjonell, men at de ser håpefulle tegn.

«Akupunktur er mer akseptert av allmennheten enn noen gang før», sier Lao, som siterer en nylig publisert undersøkelse utført av Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin (NCCAM) og The National Institutes of Health (NIH). Pluss at det blir alt flere medisinske akupunktører som arbeider på sykehus, tilfører han.

Qigongsenteret og leddplager

Qigongsenteret gir behandling i BUQI og holder kurs i Qigong på daglig basis. Alle instruktørene er trent i BUQI og bruker dette i sin undervisning. Det vil si at hver undervisning er som en behandling. Senteret har studenter som har leddgikt og andre leddplager, og som har opplevd stor bedring i sin tilstand ved å trene regelmessig. Denne bedringen er også støttet av lege. For mer informasjon om kurs kan du kontakte oss.

  Motta nyhetsbrev

  Få siste nyheter fra oss

  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev

  Kurs i Qigong og Taiji

  Qigongsenteret arrangerer flere typer kurs i Qigong og Taiji på jevnlig basis.

  Se kurs

  Telefon: +47 412 37 938
  [email protected]

  Kart og veibeskrivelse

  Grønlandsleiret 14,
  0190 Oslo
  Kart og veibeskrivelse

  Følg oss

  Qigongsenteret