close

Telefon: +47 412 37 938
[email protected]

Qigong og blodtrykk

date_range19. juni 2018person Merete Askildsen local_offerBlodtrykk, Forskning, Qigong,

Qigong og blodtrykk har vært forsket på flere ganger. De fleste av oss er klare over at forhøyet blodtrykk ikke er særlig gunstig for helsen, men hvordan kan qigong hjelpe oss med dette?

Forhøyet blodtrykk er en av de største årsakene til utvikling av hjerte- og karsykdommer. Det er mange årsaker til at blodtrykket stiger, men en av de største faktorene i dag er stress. Stressende situasjoner i seg selv er det vanskelig å unngå, men man kan ved rette øvelser sørge for at man takler stress bedre. Og de samme øvelsene gir deg en bonus – lavere blodtrykk.

Behandling mot høyt blodtrykk

Den medisinske behandlingen mot høyt blodtrykk som finnes i dag er ikke særlig god, og gir ofte uønskede bivirkninger. Man kan selvfølgelig gjøre en del på egenhånd gjennom trening, men for mange er dørstokkmila stor. Som er resultat av dette er det blitt satt i gang en rekke studier for å se på ulike alternative treningsmetoders påvirkning på blodtrykket. Treningsmetoder som i seg selv ikke krever god helse, men som gjennom rett praksis kan gi nettopp dette.

Qigong test

I et nylig publisert studie lot man 40 personer med forhøyet blodtrykk praktiskere Qigong 5 ganger i uken i 8 uker. Disse ble så testet opp mot personer som hadde problem med blodtrykket, men som fortsatte sin vanlige livsstil. Målet var å se på forskjellen i blodtrykk, generell helse og hormon nivåer. Under testperioden kunne ikke deltakerne ta noen form for blotrykksdempende medisiner.

Resultat av studiet

Av de 40 deltakerne som påbegynte studiet kom 35 seg gjennom hele perioden. Hos disse kunne man se stor forbedring i blodtrykket. Hos deltakerne som ikke deltok i treningen var det ingen endring i blodtrykk. Konklusjonen er at Qigong har en positiv effekt på blodtrykksforhøyelse, og at man skal fortsette langtidstudier på pasienter med veldig høyt blodtrykk.

Kilde: BioMed Central

  Motta nyhetsbrev

  Få siste nyheter fra oss

  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev

  Telefon: +47 412 37 938
  [email protected]

  Kart og veibeskrivelse

  Grønlandsleiret 14,
  0190 Oslo
  Kart og veibeskrivelse

  Følg oss

  Qigongsenteret