close

Telefon: +47 412 37 938
[email protected]

Qigong i Oslo

Dette underviser vi

På Qigongsenteret undervises det i kraftfulle øvelser som bidrar til å rense kroppen, øke energinivået, finne indre ro og frigjøre gammelt stress.

Ankerlink til seksjon

Qigong

Vi underviser ulike Qigongsystem overført direkte til oss av vår hovedlærer og internasjonalt anerkjente mester, dr. Shen Hongxun. Han viet sitt liv til å utvikle system for å bekjempe belastninger og helseproblemer knyttet til vår tids moderne livsstil. Systemene er lett å lære, er en sikker og effektiv healingmetode for fysiske og følelsesmessige utfordringer.

Qigong i Oslo

Mange snakker om eller studerer Qi årevis, men de færreste FØLER Qi som en levende flytende opplevelse i sin egen kropp. Qigongen som undervises hos oss kan gi deg denne direkte opplevelsen, og kan positivt påvirke helsen ved å optimalisere kroppens iboende helbredende evne. Et element av denne praksisen kan også føre til en oppvåkning av medfødte latente funksjoner som man ofte finner beskrevet i Østlig litteratur.

TaijiWuxiGong/Wuxi Daoyin

Daoyin er kontrollert bevegelse og semi-spontane øvelser som er rettet mot ulike kroppsområder. Øvelsene er tilknyttet Qigongsystemet Taijiwuxigong og betyr direkte oversatt ‘Fem-Ledds-Pust’. Gjennom Daoyin retter vi oss mot 5 ulike kroppsområder (hode/nakke, armer/skuldre, bryst, mage/hofter og føtter/hæl) og arbeider med alle leddene i kroppen, tillater dem å «puste» og fornyes ved å fjerne stagnasjon. Vi stimulerer også sirkulasjon av leddvæsker for å bytte gammel væske mot ny, og gjennom dette å bringe ny oksygen og næring leddene.

Spontane Bevegelser

Spontan bevegelse er en viktig del av vår Qigong og Taiji praksis og bare når Qi er i bevegelse kan stagnasjon og blokkeringer fjernes.

Spontan bevegelse er et vanlig fenomen i livet da menneskekroppen til enhver tid er aktiv gjennom ulike fysiologiske prosesser uten at vi er aktivt delaktig i dette. Tar man inn det østlige perspektivet er også energi i bevegelse på ulike frekvenser.

Spesielle spontane øvelser er utviklet for å regulere, normalisere og optimalisere frekvenser, bevegelighet og fysiologiske prosesser – behersker man disse øvelsene vil man akselerere utviklingen i sin praksis markant.

“Vi underviser ulike Qigongsystem overført direkte til oss av vår hovedlærer og internasjonalt anerkjente mester, dr. Shen Hongxun. Systemene er lett å lære, er en sikker og effektiv healingmetode for fysiske og følelsesmessige utfordringer.”

Taiji i Oslo

Ankerlink til seksjon

Taiji (Nanpai Taiji)

Taiji også kjent som Tai Chi er både meget effektive øvelser for helsen og en form for kampsport. Qigongsenteret underviser i en meget kraftig Taijiretning med navnet NanPai Taiji 37.

Taiji37 form er basert på prinsipper fra NanPai taiji (taijiquan fra Sør-Kina). Formen kultiverer spesifike krefter og har egne funksjoner. Du lærer å aktivere nedre dantian, et område i nedre del av maven som funger som et ”hjerte” i kroppens energisystem.

Du får bedre kroppsholdning, friere pust, mykere ledd og opplever at gammelt stress og gamle plager slipper taket. Du lærer også stående meditasjon og mentale øvelser som bidrar til redusert stress og økt ro.

Ankerlink til seksjon

YiJin Daoyin

Yi Jin Daoyin er en serie klassiske øvelser som har en ivrig tilhengerskare blant Shaolinskoler og kampsportutøvere.

Selv om tidligere utgaver av øvelsene finnes, tilskrives opprinnelsen til Yi Jin-øvelsene gjerne munken Boddhiddharma som levde på fem-sekshundretallet og ifølge legenden initierte den fysiske treningen av munkene i Shaolinklosteret.

Bevegelsene i Yi Jin er kraftige og milde på samme tid og øvelsene krever en kombinasjon av vilje, forestillingsevne og styrke. Ved korrekt utførelse av Yi Jin styrker man muskler og øker utholdenhet, bedrer helse og positur og gjenskaper fleksibiliteten i sener og ledd. Yi Jin-øvelsene trenes i overensstemmelse med de helsebringende prinsippene undervist i Qigongsystemet Taijiwuxigong.

Meditasjon i Oslo

Ankerlink til seksjon

Meditasjon

Chan Meditasjon gjennom å benytte metoden Zhu Si Chan (Chan/Zen) er meget kraftfullt og kan gi den enkelte utøver direkte tilgang til sinnets sanne natur.

Vi underviser i denne metoden, slik den er undervist av Dr. Shen. Dr Shen Hongxun har studert ulike Chan Zong-meditasjonsmetoder med sin rotmester Lama Fahai (Chan Zong lineage av Lama FaHai, nedarvet fra Monk XuYun), og våre instruktører har studert og fått overført denne metoden direkte fra dr.Shen.

Dr Shen kaller sin metode Golden Light meditasjon, fordi man i hans lære praktiserer hvordan man finner sinnets senter og kan hvile i dets klare gyllende lys. I gjennom praksisen vil man også åpne energikanalen; ”Sentralkanalen”, en energi-strålingsvei som forbinder den menneskelige kroppen til kosmos. Med en åpen sentralkanal kan vi motta universell informasjon og inspirasjon.

Kurs i Qigong og Taiji

Qigongsenteret holder flere typer kurs i Qigong og Taiji. Sjekk vår kurskalender og finn et kurs som passer for deg.

Finn ut mer

Telefon: +47 412 37 938
[email protected]

Kart og veibeskrivelse

Grønlandsleiret 14,
0190 Oslo
Kart og veibeskrivelse

Følg oss

Qigongsenteret