close

Telefon: +47 412 37 938
[email protected]

Qigong mot fibromyalgi

date_range12. juni 2018person Odd Ueland local_offerFibromyalgi, Forskning, Qigong,

Fibromyalgi er en lidelse som er vanskelig å behandle og som gjerne krever lang tid å forbedre. Det er nylig gjennomført et studie på virkning av Qigong i behandling av fibromyalgi, og resultatene er meget positive.

I den internasjonale anerkjente medisinske journalen; Arthritis Research & Therapy, ble det i august 2012 publisert en artikkel som omtalte et nylig gjennomført studie utført på mennesker med fibromyalgi. Studiet artikkelen viste til omfattet 100 personer med fibromyalgi som hadde deltatt i et forsøk der de praktiserte Qigong i en 8 ukers periode. Qigongpraksisen bestod av faste ukentlige klasser, samt daglig egentrening hjemme.

Om fibromyalgi

Fibromyalgi (også kjent som «FM» og «fibro») er den mest utbredte årsak til kroniske smerter. Bare i USA er det antatt at 2 prosent av befolkningen, dvs. 5,6 millioner mennesker, lider av denne sykdommen. Norges Fibromyalgi Forbund antar at det i Norge finnes mer enn 100 000 fibromyalgirammede.

Sammenliknet med personer som ikke deltok i studiet, opplevde deltakerne stor forbedring i smertenivå, søvnmønster, fysisk funksjonsevne og mental funksjonsevne.

Positive resultater fra Qigong

Fibromyalgi er vanskelig å diagnosere og behandle, og resultatene fra studiet på Fibromyalgi og Qigong var derfor meget oppløftende. Sammenliknet med personer som ikke deltok i studiet, opplevde deltakerne stor forbedring i smertenivå, søvnmønster, fysisk funksjonsevne og mental funksjonsevne. De positive effektene fra Qigongen praktisert under de 8 ukene som studiet pågikk, varte i lang tid etter at studiet var avsluttet. Alle med unntak av 1 person opplevde stor bedring i undersøkelsen gjort 6 måneder etter studiets slutt.

Og konklusjonen?

Den er at Qigong gir langsiktig positiv virkning på flere områder hos dem som lider av fibromyalgi.

Kilde: Arthritis Research & Therapy

  Motta nyhetsbrev

  Få siste nyheter fra oss

  Ja, jeg ønsker å motta nyhetsbrev

  Telefon: +47 412 37 938
  [email protected]

  Kart og veibeskrivelse

  Grønlandsleiret 14,
  0190 Oslo
  Kart og veibeskrivelse

  Følg oss

  Qigongsenteret